Російські війська далекі від оперативного оточення Бахмута, – ISW

318018417_958805555106023_7356117800869959082_n-830x500
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Недавні досягнення росіян у Соледарі не передвіщають неминуче оточення Бахмута, всупереч твердженням російських джерел.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW)

За оцінкою аналітиків, навіть за найщирішої інтерпретації наративів російських блогерів, які стверджують, що російські війська ведуть бої на околицях Раздолівки (приблизно 6 км на північний захід від Соледару), російські війська все ще далекі від того, щоб опинитися на відстані удару від оперативного оточення Бахмута.

Експерти наголошують, що для того, щоб ефективно перерізати українські наземні лінії зв’язку у Бахмуті, російські війська мали б встановити контроль над трасою Сіверськ-Бахмут (наразі 7 км на захід від найвіддаленішої точки підтвердженого наступу росії в районі Соледару) і досягти Автомагістраль E40 Слов’янськ-Бахмут (13 км від найвіддаленішої точки підтвердженого російського наступу в районі Соледару) щонайменше.

"З огляду на те, що нещодавні темпи наростання в цьому районі становили щонайбільше кілька сотень метрів на день, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться здійснити механізований поштовх до цих ліній зв'язку і рухатися до оточення Бахмута" - пишуть аналітики.

Аналітики прийшли до висновку, що українські сили в Бахмуті все ще матимуть доступ до ліній зв'язку, навіть якщо росіяни переріжуть E40.

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Останні російські досягнення в Соледарі не передвіщають неминуче оточення росією Бахмута.
  • росія продовжує використовувати релігію як зброю, щоб увічнити багаторічні інформаційні операції та дискредитувати Україну.
  • Повідомляється, що російські війська продовжують виснажувати свій ракетний арсенал і запаси безпілотників іранського виробництва, але, швидше за все, найближчим часом продовжуватимуть масштабно загрожувати українській інфраструктурі.
  • Російські та українські війська продовжували наступальні дії поблизу Сватового та Кремінної.
  • Російські війська досягли незначного підтвердженого прогресу в Соледарі на тлі продовження російських наступальних операцій навколо Бахмута та вздовж західних околиць міста Донецьк.
  • Російські війська продовжують спроби встановити подальший контроль над Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС).
  • Українські та європейські чиновники продовжують попереджати, що росія готується до неминучої другої хвилі мобілізації.
  • Російська окупаційна влада продовжує вивозити українських дітей на територію росії під виглядом схем медичної реабілітації.

Читайте також: Фінляндія і Польща розглядають можливість надання Україні танків Leopard

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: