Дефіцит потужності продовжує зростати, або Яка ситуація зі світлом в Україні

IMG_3550
Фото Микити Печеника (архівне)

У середу, 11 січня, споживання електроенергії в Україні зросло через суттєве зниження температури. Тому й зріс дефіцит потужності.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» вранці.

Там кажуть, що до всій областей довели ліміти споживання. Вони тепер діють упродовж доби — з опівночі одного дня до опівночі іншого. (з 00:00 до 24:00).

А вдосвіта 11 січня у двох областях ці ліміти критично перевищили, тому на Дніпропетровщині та Харківщині застосували аварійні вимкнення світла.

В окремих регіонах натомість є пошкодження у мережах операторів систему розподілу. Ремонтом займаються відповідні бригади.

Де найскладніша ситуація?

У прифронтових регіонах на Сході та Півдні країни, відповідають в «Укренерго». Електромережі суттєві пошкоджені внаслідок бойових дій.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії», - пояснюють у команії.

Економте світло

В «Укренерго» знову звертаються до громадян, аби ті розумно споживали електроенергію. Радять почергово користуватися енергоємними приладами. Це, наприклад, пральні машини, пилососи, електроплити тощо.

Завдяки цьому знизиться навантаження на систему.

Тим часом тривають роботи над відновленням пошкоджених ворожими атаками підстанцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: