росія готується до нової масованої атаки по Україні, — ОК «Південь»

ракета
Фото ілюстративне: відкритих джерел

Українські військові бачать передумови того, що окупанти готуються завдати нової масованої атаки по Україні. Нині ворог до цього готується, застосовуючи безпілотники для розвідки, а також росіяни відправили кораблі на переспорядження.

Про це заявила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк у коментарі «Суспільному».

Вона сказала, що безпілотники ворога впродовж тижня активно задіяні у розвідці, а це натомість свідчить про підготовку до нового масованого обстрілу України, пояснила Гуменюк.

«Оскільки вони спочатку збирають інформацію про ті цілі, які вони хочуть уразити. Скоріше за все це будуть об’єкти критичної інфраструктури. Вони продовжують намагання створити техногенні незручності нашому населенню, зокрема й в умовах похолодання. Вони продовжують вишукувати системи протиповітряної оборони, які мріють уразити», — розповіла військова.

І додала, що впродовж останніх тижнів окупантам потрібно 10 днів або 2 тижні, щоб провести переспорядження. Аналогічні паузи відбуваються між масованими ракетними ударами. Востаннє росіяни масовано обстріляли Україну 29 грудня, тому нині країна перебуває на порозі нової потенційної небезпеки.

Окрім цього, нині російська армія вивела корабельне угрупування у пункти базування через штормову погоду. Але Гуменюк попереджає: ситуація може змінитися у будь-який момент.

Читайте також: Окупанти вивели в море більше десяти кораблів, серед них є носії ракет

Що передувало?

Окупанти 29 грудня завдали десятого масованого обстрілу по Україні. Під прицілом опинилися як цивільні, так і об'єкти критичної інфраструктури. У Офісі президента наступного дня заявили, що жертвами обстрілів стали четверо людей, а ще вісім - зазнали поранень. Ідеться про цивільних з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Прикарпаття.

У Повітряних силах Збройних сил України уточнили, що ворог випустив по Україні 29 грудня 70 крилатих ракет, з яких збили 58.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України кажуть, що країна-агресорка вже випускає менше ракет за раз та збільшує інтервали між атаками.

Ворог, ймовірно, готує нову атаку

А очільник відомства Кирило Буданов вважає, що у ворога залишилось ракет на два масованих удари. Через зниження температури окупанти, ймовірно, готують новий масований ракетний удар, вважають у воєнній розвідці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: