На Донеччині та Херсонщині є жертви через російські удари 11 січня

photo_5330288464740075969_x
Будівля Херсонського державного університету через численні вибухи в центрі міста. Фото: Ярослав Янушевич, ОВА

Минулої доби жертвами російських обстрілів стали двоє українців. А ще вісім людей зазнали поранень.

Про це розповів Кирило Тимошенко, який є заступником керівника Офісу президента України.

Так, 11 січня окупанти вбили цивільного на Донеччині. Це мешканець села Парасковївка, що в Соледарській громаді, уточнив глава військової адміністрації регіону Павло Кириленко.

Він також розповів про поточну ситуацію в області.

Наслідки російських обстрілів на Донеччині у ніч проти 12 січня. Фото: Павло Кириленко, ОВА

У ніч проти 12 січня та вже вранці росіяни обстрілювали населені пункти вздовж усієї лінії фронту.

  • На Волноваському напрямку росіяни вдарили по Вугледару — пошкодили 6 будинків. Також під вогонь потрапили околиці Новоукраїнки та Богоявленки — без жертв.
  • На Донецькому напрямку впродовж доби відбувалися обстріли Курахівської громади. У Кураховому росіяни поцілили в адмінбудівлю, 3 багатоповерхівки та на територію підприємства. У Курахівці пошкодили двоповерхівку та приватний будинок. Зранку розпочався новий обстріл Курахового — його наслідки ще належить встановити.
  • Уночі зафіксовано обстріли Мар'їнки, Авдіївки та околиць Очеретинської громади.
  • У Соледарі тривають інтенсивні обстріли. Напередодні вдень під обстріл потрапила Костянтинівська громада — пошкоджено дорогу, без жертв.
  • На Лисичанському напрямку зруйновано 3 будинки у Лимані, зафіксовано обстріли Сіверська. Без постраждалих.

На Херсонщині загинула одна людина. А ще п'ятеро отримали поранення. Учора окупанти 90 разів обстріляли територію області, повідомив наступного дня, 12 січня, глава ОВА Ярослав Янушевич.

Говорить, що окупанти гатили з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Херсон росіяни обстріляли 27 разів – атакували житлові квартали міста. Ворожі снаряди влучили в пологовий будинок, приватні та багатоквартирні будинки.

Обстріляний перинатальний центр у Херсоні 11 січня. Фото: Ярослав Янушевич, ОВА

Читайте також: Через російський обстріл села на Херсонщині поранено трьох людей

У Запорізькій області двоє людей отримали поранення.

Уночі ворог атакував один із районів Запоріжжя. Пошкоджено приватні будинки та інші об'єкти інфраструктури. На місці працюють рятувальник, каже Олександр Старух, який очолює військову адміністрацію регіону.

Також виявлено уламок ворожої ракети.

Одна людина зазнала поранень у Дніпропетровській області. За даними ОВА, під ударом опинилась Нікопольщина. Її очільник, Валентин Резніченко, говорить, що росіяни вдарили по Марганецькій громаді із важкої артилерії.

Понівечений будинок ворожими ударами у Дніпропетровській області. Фото: Валентин Резніченко, ОВА

На її територію прилетіли з десяток ворожих снарядів. Люди вціліли. Понiвеченi кілька приватних будинків та господарських споруд.

Вбиті росіянами цивільні

Наприкінці листопада торік в Організації Об'єднаних Націй повідомляли, що відомо про щонайменше 6 тисяч 595 українців, які стали жертвами окупантів з 24 лютого.

А ще 10 тисяч 189 осіб отримали різні поранення. Ці дані водночас не є остаточними: кількість жертв і постраждалих є набагато вищою, та їх наразі неможливо встановити на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії. Наприклад, у Маріуполі на Донеччині чи Сіверськодонецька, що у Луганській області.

З того часу Україна пережила ще кілька масованих атак ворога. Крайня відбулась 29 грудня 2022 року. Тоді жертвами обстрілів стали четверо людей, а ще вісім - зазнали поранень. Ідеться про цивільних з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Прикарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: