білоруські та російські війська почали навчання авіапідрозділів, є загрози ракетний ударів, — Генштаб

білорусь

У понеділок, 16 січня, поблизу кордонів з Україною війська рф та білорусі розпочали спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів. Залучать літаки обох країн.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України у вечірньому зведенні станом на 18:00 понеділка, 16 січня.

Там кажуть, що під виглядом спільного навчання ворог посилив бойове авіаційне угруповання в білорусі. Відповідно, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору білорусі, кажуть у Генштабі.

Читайте також: білоруські прикордонники заявили, що латвійці підкидають їм мертвих людей на кордон (фото 18+)

Водночас там додали, що на чотирьох напрямках — Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському — обстановка не зазнала суттєвих змін. А наступальних угрупувань ворога не зафіксували.

Раніше ми розповідали, що рф переміщує мобілізованих із полігонів білорусі у зону бойових дій та прикордонні райони.

А от у Американському інституті вивчення війни дослідили, що повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: