рф переміщує мобілізованих із полігонів білорусі у зону бойових дій та прикордонні райони

армія рф

Країна-агресорка росія посилює угрупування своїй військ на території України, переміщуючи мобілізованих із полігонів у Білорусі у зону ведення бойових дій. А також у прикордонні райони рф.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у четвер, 12 січня.

За її словами, такими є дані воєнної розвідки України.

Маляр каже, що на 10 січня теперішнього року у складі ворожих військ діють орієнтовно 280 формувань. Ще тиждень тому їх було 250. Ідеться про урахування оперативного резерву.

Додає, що зараз ворог здійснює ротацію підрозділів у складі регіонального угруповання військ (сил) на території білорусі.

Яка ситуація на фронті?

Вона залишається складною, відповідає заступниця міністра оборони. Маляр розповіла, що в умовах відсутності необхідної кількості технічно готової бойової техніки, кремль активно використовує людський ресурс для досягнення успіхів на полі бою.

Де ворог зосереджує всі зусилля?

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Донеччині. Найвища активність ворога відмічається на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках, сказала Ганна Маляр.

Мобілізація на росії

Там напередодні нового року розпочали підготовку до нової хвилі. Окупаційне військове керівництво акцентуватиме не на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, пояснюють у воєнній розвідці України.

Раніше у Американському інституті вивчення війни (IWS) називати дату початку нової хвилі мобілізації 9 січня, а згодом у ГУР — 15-те.

Вадим Скібіцький, який є представником відомства, вважає, що на росії планують забрати на війну до 500 тисяч людей.

Нагадуємо, у воєнній розвідці України раніше повідомляли, що мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: