На площі Ринок у Львові військові капелани освятили воду та помолились за захисників (фото)

IMG_5526
Фото з архіву редакції

На Водохреща 19 січня традиційно просто неба освятили воду. Нинішнього року це робили військові капелани.

Про це розповіли у мерії.

«Військові капелани, які стараються завжди бути поруч захисників, цьогоріч є запрошені освятити цю воду. Думаю, в цьому глибока символіка – щоби ще раз привернути увагу людей до того, що триває війна, і що захисники потребують молитви, потребують підтримки. Напевно, капелани стануть видимим знаком того, що молитва – це зброя, яка дуже важлива», – говорить отець Тарас Михальчук, настоятель Гарнізонного храму св. апп. Петра і Павла, голова Місії «Центр Військового капеланства» Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Фото: Роман Балук

Капелан міськради отець Павло Дроздяк додає, що 2023 року водосвяття стало моментом великої єдності.

«Разом із нашими капеланами в особливий спосіб переживаємо це Богоявлення, єднаючись думкою і молитвою з нашими військовослужбовцями, добровольцями, волонтерами, усіма тими, які платять найвищу ціну за нашу свободу, за те, що святкуємо ці свята у своїх домівках», – сказав він.

Освячену воду городини матимуть змогу набирати впродовж доби. Навпроти Ратуші, як і завжди, встановили резервуар на півтори тисячі літрів.

Водохреща в Україні 2023 року

2023 року в країні триває повномашстабна війна унаслідок вторгнення окупантів 24 лютого. Вірян, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, закликають бути обачними, бо є ймовірність провокацій.

А у регіонах, де відносно спокійно, як-от на Львівщині, пройдуть Богослужіння. Утім рятувальники закликають мешканців утриматися від пірнань в ополонки.

У військовій адміністрації Львівщини 17 січня заявили, що 2023 року варто утриматись від таких масових заходів, як пірнання в ополонки, а відповідальність за безпеку нестимуть організатори – як при купанні, так і в разі можливої повітряної тривоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: