У Львові відкрили вулицю, перейменовану на честь «батька андеґраунду»

chubay
Фото: Краєзнавець

У понеділок, 23 січня, у Львові відкрили вулицю, яку перейменували на честь культового українського поета Грицька Чубая. Саме сьогодні його день народження.

Про це пише ІА Дивись.info.

Син поета, музикант та лідер гурту «Плач Єремії» Тарас Чубай сказав, що цей день є особливим для їхньої родини.

«Підозрюю, що мій батько, якби бачив цю подію, іронічно підсміювався. Тим не менше, українцям варто пам’ятати своїх поетів і митців, тому їх іменами й називають вулиці. Буде хтось проходити сюдою, прочитає назву вулицю і можливо зацікавиться, хто це, надихнеться»,  — зізнається музикант.

Читайте також: Скорика та Союзу Українок: у Львові перейменують ще кілька вулиць

Фото: ЛМР

Довідка

Грицько Чубай – видатний український поет, перекладач, художник, мистецтвознавець. Один із лідерів українського літературно-мистецького андеґраунду 1960-1980-х років та видавець самвидавного літературно-мистецького часопису «Скриня».

Він також автор поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову», «Плач Єремії», «Скоромовка не для вовка», «П'ятикнижжя».

Читайте також: Мусимо перейти через біль і втрати, щоби почати цінувати те, що маємо, – Соломія Чубай

Перейменування вулиць у Львові

У місті триває другий етап дерусифікації вулиць. Загалом у Львівській громаді перейменують 53 вулиці, що названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. 

Після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно відразу змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною, як і для мешканців. Детально про зміну документів можна прочитати за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: