Польща може відправити Україні танки Leopard у найближчі тижні

leopard_2a4
Фото з відкритих джерел.

Заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич заявив, що передача танків Leopard з Польщі в Україну – це перспектива на кілька тижнів.

Про це повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

«Я переконаний, що поставка танків Leopard Польщею в Україну відбудеться протягом кількох тижнів», - заявив Скуркевич.

Заступник міністра підкреслив, що Польща готова надати Україні одну роту Leopards, 14 одиниць. Він нагадав заяву голови Міноборони Маріуша Блащака про те, що після того, як інші країни приймуть рішення про передачу танків, ми невідкладно розпочнемо навчання українців на цій техніці.

Читайте також: скільки танків Leopard може отримати Україна.

«Як тільки вони (українці - ред.) пройдуть навчання, ми будемо готові передати це обладнання українській стороні, - сказав заступник міністра Скуркевич. - Я переконаний, що це перспектива кількох тижнів», - уточнив він.

Заступник голови Міноборони підкреслив, що Польща інтенсивно створює коаліцію держав щодо танків і нагадав, що наразі в Європі є понад 2 тис. танків. Леопарди, які використовуються кількома країнами.

«Ми розраховуємо, що на першому етапі ми зможемо зібрати як мінімум бригаду близько 100 «Леопардів», яку ми зможемо спільно передати українській стороні», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: