Словаччина готова навчати українських пілотів

photo_5357266644679901428_y (1)
Винищувач F-16 / US Air Force

Словаччина готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29, окрім цього країна готова навчати українських пілотів, коли до Збройних сил України надійдуть американські винищувачі F-16.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

«З 1 жовтня Словаччина вже не використовує МіГ-29. Ми готові передати ці літаки Україні, щоб вона могла захищатися і не збираємося їх передавати комусь іншому. Зараз питання передачі цих літаків розглядає уряд Словаччини», – зазначив посадовець.

Він також додав, що ВПС Словаччини готові навчати українських пілотів літати на F-16, проте поки що вони не надійшли з США.

«Ми залюбки забезпечимо це навчання, проте зараз для нас пріоритет передати Україні МіГ-29», – додав Ярослав Надь.

Міністр також додав, що республіка не чекає якихось компенсацій від російської літакобудівельної компанії «МіГ-29, яка в односторонньому порядку відкликала своїх спеціалістів зі Словаччини, коли уряд росії визнав Словаччину «недружньою країною». 

«Є певні відкриті питання сторін друг до друга, і ми не очікуємо компенсації від рф, це було б дивно. Проте ми навіть раді, що наші пілоти не будуть літати на літаках, які під час війни обслуговують росіяни», – додав міністр оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: