Генерал США наказав підлеглим готуватись до війни з Китаєм у 2025 році, - ЗМІ

3_main
Фото: zn.ua

Генерал США та голова Командування повітряної мобільності Майк Мініхан надіслав своїм підлеглим службову записку, у якій попередив, що США будуть у стані війни з Китаєм через два роки.

Зміст записки публікує NBC News, пише "Європейська правда".

"Я сподіваюся, що я помиляюся. Моє чуття підказує мені, що ми будемо воювати в 2025 році", - зазначає Мініхан.

Командування повітряної мобільності налічує майже 50 тисяч військовослужбовців і майже 500 літаків та відповідає за транспортування і дозаправку.

Мініхан зазначив у записці, що оскільки і на Тайвані, і в США відбудуться президентські вибори в 2024 році, США будуть "відволікатися", а президент Китаю Сі Цзіньпін матиме можливість атакувати Тайвань. 

Він виклав свої цілі підготовки, в тому числі створення "укріпленої, готової, інтегрованої і маневреної Об'єднаної маневреної групи Об'єднаних сил, готової боротися і перемагати всередині першого острівного ланцюга". 

Записка адресована усім командирам авіаційних крил Командування повітряної мобільності та іншим оперативним командувачам ВПС і наказує їм доповісти Мініхану про усі основні зусилля з підготовки до битви з Китаєм до 28 лютого. 

Мініхан також наказав льотчикам, які вміють користуватися зброєю, тренуватися та вистрілити "обойму в 7-метрову мішень з повним розумінням того, що невиправдана летальність має найбільше значення". "Цільтеся в голову", - написав він.

Записка Мініхана заохочує військовослужбовців готуватися до війни і в кількох інших аспектах. Весь особовий склад, який йому підпорядковується, повинен "подумати про свої особисті справи" і більш агресивно ставитися до тренувань.

Як пише сайт Гордон, у Тайвані керує власна адміністрація з 1949 року, там зберігають прапор і деякі інші атрибути Китайської Республіки, яка була на материку до приходу до влади Комуністичної партії Китаю. Згідно з офіційною позицією КНР, острів вважається однією з провінцій Китаю.

2022 року фіксували ескалацю відносин між Тайванем і Китаєм на тлі візитів на Тайвань американських посадовців, зокрема тодішньої спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі. У відповідь у МЗС КНР заявили, що візит Пелосі до Тайваню "серйозно впливає" на відносини Китаю і США.

Після цього візиту збройні сили Китаю проводили військові навчання навколо Тайваню.

29 серпня Politico повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена планує офіційно попросити Конгрес схвалити продаж Тайваню зброї на суму приблизно $1,1 млрд.

За даними Центрального розвідувального управління США, Китай розглядає плани силового взяття під контроль Тайваню до 2027 року.

Читайте також: У Китаї заявили, що не хочуть "вибирати між друзями" Україною і росією

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: