НАТО закликає Південну Корею дозволити прямий експорт зброї в Україну

south-korea-ukraine
ED JONES/AFP VIA GETTY IMAGES/GETTY

Генсек НАТО Єнс Столтенберг попросив Південну Корею переглянути свої правили щодо відправки зброї у зони, де ведуться бойові конфлікти, щоб допомогти Україні у війні з росією.

Про це повідомляє CNN.

«Я закликаю Республіку Корея продовжувати і активізувати конкретне питання військової підтримки», — сказав Столтенберг під час сесії запитань і відповідей після виступу в Інституті перспективних досліджень Чей у Сеулі.

«Кілька союзників по НАТО, політика яких ніколи не експортувала зброю в країни конфлікту, зараз змінили цю політику», – сказав Столтенберг, згадавши Німеччину, Норвегію та Швецію, яка є кандидатом на НАТО, як тих, хто змінив свою політику експорту зброї, щоб допомогти Україні.

Читайте також: Швейцарія хоче змінити свої закони, щоб передати зброю для України.

«Після жорстокого вторгнення в Україну ці країни змінили свою політику, тому що вони зрозуміли, що коли ти стикаєшся з жорстоким вторгненням, коли велика держава – росія – вторгається в іншу у відвертий спосіб, як ми бачили в Україні, якщо ми віримо в свободу , якщо ми віримо в демократію, якщо ми не хочемо, щоб самодержавство і тиранія перемогли, тоді їм потрібна зброя...Коли минулого року відбулося повноцінне вторгнення, багато країн змінили свою політику, оскільки вони зрозуміли, що єдиний спосіб відстояти демократію, допомогти Україні перемогти та створити умови для тривалого миру — це надати військову підтримку», — наголосив генсек НАТО.

Південна Корея та експорт зброї

Указ президента Південної Кореї, який забезпечує виконання Закону про зовнішню торгівлю країни, говорить, що її експорт може використовуватися лише в «мирних цілях» і «не повинен впливати на міжнародний мир, підтримку безпеки та національну безпеку».

Південна Корея також підписала Угоду ООН про торгівлю зброєю, ратифіковану в 2014 році з наміром тримати пильний контроль над тим, хто отримує зброю та за яких умов її можна використовувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: