У Львові врятували жінку із патологією та її немовля

операція Анна

Львівські хірурги та акушер-гінекологи врятували пацієнтку при надії та її ненароджену дитину.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медичного об'єднання Львова.

32-річна Анна Родик мешкає у Львові. Вона вже готувалась до народження своєї другої дитини. Та якось увечері відчула раптовий біль у верхній частині живота. Жінка викликала швидку допомогу, яка привезла її до лікарні.

Читайте також: У Львові врятували породіллю, яка втратила два літри крові через розрив артерії у яєчникові

«Лікарі невідкладно взялись обстежувати пацієнтку та виявили, що у неї – спайкова кишкова непрохідність. І це – уже третя за останні декілька останніх років непрохідність. Причина цьому – видалений раніше апендицит, після чого в ділянці втручання почали формуватись спайки, тобто, зрощення тканин. При такій важкій патології їжа перестає просуватись кишечником та швидко спричиняє некроз – відмирання тканин. Далі – важкі ускладнення та сепсис», — йдеться в повідомленні медзакладу.

Кажуть, що такий стан загрожував життю не лише матері, але й дитини в її лоні. Ситуацію погіршувало й те, що дитина стала менш рухливою.

Тому після низки консультацій, медики вирішити: жінку треба невідкладно оперувати і рятувати маля та саму вагітну. Ще 20 хвилин, і акушер-гінекологи пологового відділення допомогли з’явитись на світ здоровому хлопчику Тимофійкові.

Хірурги одразу взялись оперувати кишкову непрохідністю самої Анни. Під час втручання спеціалісти розділили спайки кишок, тобто склейки, та повернули кишківник у правильне положення.

Операція тривала три години та пройшла без ускладнень. Після чотирьох днів в реанімації, пацієнтку перевели в стаціонар. Зараз вона готується до виписки та з нетерпінням чекає на зустріч із своїм синочком. Його вона зможе взяти на руки лише за декілька тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: