У Львові врятували породіллю, яка втратила два літри крові через розрив артерії у яєчникові

326165530_1004767543727972_4702614007027226333_n

Хірурги у Львові невідкладно прооперували 41-річну жінку із ускладненнями після п'ятих пологів. У породіллі розірвалась яєчникова артерія, внаслідок чого вона втратила два літри крові.

Врятували жінку у лікарні Святого Пантелеймона, розповіли в пресслужбі медзакладу.

Жінка народила хлопчика, якого назвали Михайлом, у одному із пологових. Проте на третю добу, коли, коли серед ночі пацієнтка прокинулась, аби погодувати сина, відчула нестерпний біль у животі та покликала на допомогу.

Її терміново доправили до лікарі на швидкій. За результатами комп'ютерною томографії, у жінки розірвалась аневризма яєчникової артерії. Аневризма, тобто, потовщення судини, була розміром 3х5 см. Розпочалася сильна кровотеча.

Читайте також: Львівські хірурги через ніс видалили 5-сантиметрову пухлину з мозку чоловіка

«Через незвичне розташування аневризми - Тетяна втратила два літри крові - уся кров зібралася в заочеревинному просторі між хребтом та внутрішніми органами, утворивши гігантську гематому. Це, власне, врятувало жінці життя. Адже дало час довезти її до лікарні. Однак, під тиском гематоми, оболонки заочеревного простору будь-якої миті могли розірватись. Це призвело б до раптової зупинки серця. Оперувати треба було невідкладно», — пояснюють лікарі.

Операція тривала дві години. Медики зупинили кровотечу, а разом із аневризмою довелось видалити лівий яєчник. Ще чотири дні Тетяна провела у реанімації, згодом породіллю перевели до палати Центру хірургії. Через тиждень пацієнтку виписали. У дома на неї чекали чоловік та п'ятеро дітей.  

У лікарні говорять, що це – унікальний випадок. В українських наукових джерелах інформація про таке розташування аневризми відсутня, у англомовних - описано близько 30 випадків.

Раніме ми розповідали, як львівські хірурги за 1,5 години врятували жінку, яка через підвернуту ногу 30 років тому ледь не пересіла на візок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: