Президента Мотор Січі викрили у співпраці з терористами «днр»

photo1675238563 (5)

Після повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації «днр». Зокрема, сплачував «податки» у бюджет цього квазіутворення.

Про це повідомляє СБУ.

Президент Мотор Січі співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої «днр». Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу рф.
 
Встановлено, що через оборудку «бюджет» терористичної організації отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб рашистів. Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.
 
СБУ повідомила очільнику промислового гіганта про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України - сприяння діяльності терористичної організації.
 
Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили більше двох десятків медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф.

Нагадаємо, що президента Мотор Січ затримали СБУ у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: