У Бахмуті досі залишаються до 200 дітей

63da6eaec897b003508778

Не зважаючи на постійні обстріли та бої за місто Бахмут, там досі залишаються сім'ї з дітьми.

Про це повідомляє Національна поліція.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко під час робочої поїздки до Бахмута перевірив, як триває служба в «гарячій точці», зустрівся з іноземними журналістами, провів інструктаж, перевірив стан забезпечення поліцейських необхідними речами й транспортом, визначив, які є потреби. Очільник поліції Донеччини Руслан Осипенко підтримав правоохоронців та обговорив з ними першочергові завдання.

«Наша основна місія - це комунікація із ЗСУ, госпітальєрами, парамедиками, волонтерами та військовою адміністрацією щодо надання гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення. Акцентуємо увагу на родинах з дітьми. Потрібно зробити все, аби вивезти всіх до більш безпечних місць», - зазначив Руслан Осипенко.

Наразі у місті залишається 5990 людей, з них близько 200 – діти. Цивільні, які ще не виїхали, розраховують на допомогу правоохоронців: продуктові та гігієнічні набори, ліки та, звичайно, евакуацію. Всім цим займаються «Білі Янголи». Поліцейським повсякчас доводиться ризикувати власним життям та докладати неабияких зусиль, аби вмовити людей виїхати.

Так, нещодавно до «янголів» звернулась жителька міста Костянтинівка, яка попросила поліцейських вивезти її доньку з найгарячішого району Бахмута. Правоохоронці поспішили на допомогу. З’ясувалося, що дівчина проживає разом з батьком і своїм другом. Від евакуації вони категорично відмовляються, а 17-річна дівчина не хоче кидати рідних людей.  Поліцейським вдалося переконати підлітків евакуйовуватися, а чоловік  вирішив залишитися.

Під час евакуації на околиці району, де проживає родина, почали прилітати снаряди. Аби не наражати дітей на небезпеку, правоохоронцям довелося перечекати у підвалі. Щойно вибухи скінчились, дівчину та хлопця посадили в броньоване авто та відвезли у Костянтинівку, де на них чекала мама дівчини.

Варто зазначити, що поліцейські за відмови людей евакуюватися до інших регіонів України  вивозять їх хоча б до більш безпечних районів Донеччини. Громадяни можуть виїхати до своїх рідних, друзів, знайомих, або просто обрати більш спокійне місто області для проживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: