В Україні створили унікальну платформу з актуальними даними про потреби тварин

2-2-2

Платформа на основі сайту upaw.org — це найбільша в Україні база даних, яка показує реальну ситуацію із гуманітарною кризою у сфері добробуту тварин, що виникла через повномасштабне вторгнення рф. На сьогодні вона містить дані про потреби понад 180 000 собак та котів.

Реєстр формується на основі запитів від власників чотирилапих, опікунів вуличних тварин, притулків, кінологічних служб та розплідників. Станом на зараз через платформу залишили звернення понад 30 000 заявників. Платформа upaw.org належить громадській організації UPAW, яка впроваджує інноваційний менеджмент у галузі добробуту тварин. Профінансували створення цієї платформи міжнародні зоозахисні організації Four Paws International та Dogs Trust Worldwide. Технічну реалізацію проєкту забезпечила компанія Seventeam.

«Отримавши можливість діалогу з власниками та опікунами, ми зібрали аналітичні дані, які на 99% дають розуміння потреб, що забезпечать базовий добробут тварин на час війни. Ситуація на сьогодні все ще залишається критичною, особливо в регіонах, які були звільнені з-під окупації, а також там, де тривають бойові дії, де люди втратили житло. Завдяки даним з платформи upaw.org ми розуміємо, наскільки суттєво збільшилася кількість тварин на вулицях та в притулках», — розповідає голова організації UPAW Оксана Кошак.

Аналітичні дані дозволяють більш ефективно залучати ресурси для допомоги тваринам. Про це розповідає керівниця напряму комунікацій ГО UPAW Ольга Кирилович: «Ми в UPAW активно співпрацюємо з іноземними партнерами та завдяки даним із платформи upaw.org обґрунтовуємо запити на допомогу кормом, ветпрепаратами, генераторами тощо. За час війни ми вже допомогли понад 130 000 тваринам, доставивши у критичні регіони України більше мільйона кілограмів гуманітарних кормів, ветпрепаратів, інших товарів для догляду за тваринами, а також обладнання для ветеринарних клінік».

Організації та компанії за кордоном цінують відкритість, прозорість та системність, для них важливо бачити та розуміти, кому надходить допомога, яку вони надсилають. Тож наявість такої платформи формує довіру та демонструє відповідальність організації. Важливо зазначити, що усі особисті дані є захищеними, їх немає у відкритому доступі.

«Іноземні партнери готові підтримувати Україну та допомагати собакам і котам, що опинились в біді, однак без розуміння аналітичних даних (скільки тварин проживає на територіях, близьких до зон бойових дій, хто ними опікується та якими є їхні потреби) важко оцінити масштаб і пріоритети надання допомоги. Саме тому на початку війни в Україні ми долучилися до створення сайту, який став джерелом збору аналітичних даних від волонтерів, що піклуються про безпритульних тварин на вулицях та у притулках, а також від власників тварин. Окрім того, це чудовий інструмент для прозорого закриття заявок на допомогу нашими українськими та міжнародними партнерами», — зазначає представниця фонду Four Paws International Мануела Роулінгс.

ГО UPAW планує розширювати функціонал сайту. Незабаром там з’явиться можливість збору даних про потреби ветеринарних клінік та зоозахисних організацій України, а також буде докладна інформація про поточні проєкти UPAW. Цінним ресурсом стане База знань для керівників притулків та ветеринарних лікарів, що буде у відкритому доступі. Вона міститиме матеріали, надані провідними світовими організаціями, що сприятимуть підвищенню кваліфікації українських спеціалістів у галузі добробуту тварин. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: