Чи застосує путін ядерну зброю в Україні, — ISW

Russian-President-Putin-Alerts-His-Nuclear-Forces-788x400-1
Колаж з відкритих джерел

російський диктатор володимир путін не хоче ризикувати своїм статусом, тому ймовірність того, що він піде на ядерну ескалацію чи війну із НАТО, є дуже низькою.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 5 лютого.

Там кажуть, що раніше було твердження щодо того, що російські військові загрози проти НАТО не відповідають можливостям рф і що країна використовує ядерні загрози насамперед для залякування Заходу.

«путін, очевидно, цінує свій внутрішній статус-кво та прагне уникати ризикованої та суперечливої ​​політики для підтримки власних цілей», — пишуть аналітики.

Читайте також: Військове керівництво рф обговорює використання ядерної зброї, - США

Та додають, що диктатор демонструвати, що він залишається людиною, яка приділяє значну увагу усуненню ризиків, навіть якщо його сприйняття ситуації, з якою він зіштовхується, розходиться з реальністю. Говорять, що зважаючи на те, «путін неодноразово ставив себе в позицію формулювання максималістських і нереалістичних цілей, закликаючи свій уряд і військових досягти їх».

Натомість путін утримувався від ухвалення рішень, яких, імовірно, вимагає широкомасштабна та затяжна звичайна війна, яку він розпочав.

Читайте також: диктатор путін серйозно замислився про ядерний удар, — Bellingcat

Нагадуємо, у грудні 2022 року російський диктатор володимир путін зробив заяву про те, що загроза ядерної війни «наростає».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: