Де можливий новий наступ росіян, — РНБО

278713654_304047265241692_4323931067873412204_n
Знищений окупант. Фото: Генштаб ЗСУ

російські окупанти можуть невдовзі наступати на північний схід у Харківській області чи на південь Запоріжжя.

Про це сказав секретар Ради нацбезпеки України Олексій Данілов в інтерв'ю Reuters.

За його словами, загарбники досліджують оборони України на тимчасово окупованому Запоріжжі та в частині сухопутного мосту між східною Україною та Кримом на південному узбережжі Чорного моря.

Читайте також: Наступ на Схід: росія почала накопичувати боєприпаси та війська

Що ще відомо?

У воєнній розвідці України раніше повідомляли, що ймовірним є наступ росіян на трьох напрямках.

«Ми визначили, що наступи військ рф можуть бути у Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому на Херсонщині та у Криму війська рф вестимуть оборону», — говорить представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

А глава ОВА Сергій Гайдай на початку тижня сказав, що є високою ймовірність того, що російські окупанти готують новий наступ у Луганській області. Це може статися в будь-який момент після 15 лютого.

Наприкінці січня нинішнього року в РНБО України заявили: окупанти мають намір піти новим наступом на Україну зі всіх боків. Зараз рф збирає сили, проводить навчання.

На питання щодо розвитку подій, він відповів, що українська сторона не виключає будь-якого, себто йдеться про ймовірний наступ загарбників з усіх боків, як це було під час повномасштабного вторгнення у лютому торік.

«Чи буде іти з усіх боків? На сьогодні я можу сказати, що ми не виключаємо будь-якого розвитку подій у найближчі два-три тижні», — говорить секретар відомства Олексій Данілов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: