Наступ на Схід: росія почала накопичувати боєприпаси та війська

армія рф

російські війська на сході України почали накопичувати боєприпаси та збільшувати військові резерви перед наступом, який може розпочатися за кілька тижнів.

Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, повідомляє CNN.

«росіяни завозять боєприпаси, але не витрачають їх так багато, як раніше. Тобто економлять боєприпаси, тому що готуються до повномасштабного наступу», – розповів він.

Гайдай заявив, що російські військові продовжують масове стягнення мобілізованих військ в Україні. За його словами, на окупованій Луганщині, на його думку, знаходяться десятки тисяч мобілізованих військ, не враховуючи особовий склад регулярної армії, наприклад десантників.

День ВДВ у росії.

«Головна загроза — це кількість, — сказав він у вівторок в ефірі «Апострофа». — Це величезний монстр, який воює з нами, і він володіє величезними ресурсами — не безмежними, але все ж. Їх забагато».

Українське керівництво вже деякий час попереджає про відновлення російського наступу, зокрема на сході та півдні України. Пліч-о-пліч прийшли благання щодо більш досконалої та потужної західної зброї. Отримавши обіцянки щодо десятків західних основних бойових танків, українські чиновники активізували повідомлення про своє бажання отримати західні винищувачі.

Бахмут — фортеця, яку неможливо перемогти

Незважаючи на нібито накопичення ресурсів на сході України, незрозуміло, наскільки росія зможе змінити розрахунок на полі бою. Міністерство оборони Великої Британії заявило у вівторок, що «навряд чи росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни протягом найближчих тижнів».

росія місяцями намагалася захопити східне місто Бахмут, але безуспішно. Її єдиною помітною перемогою було взяття невеликого містечка Соледар, що на північ від Бахмута.

Читайте також: ЗСУ відійшли від Соледара, завдавши ворогові величезних втрат.

Тим не менш, її війська успішно продовжували повільне просування на північ і південь від міста, намагаючись зробити подальшу українську присутність там неспроможною.

Читайте також: прикордонники збили російський штурмовик над Бахмутом (відео).

Командувач сухопутних військ України Олександр Сирський в понеділок заявив, що ландшафт навколо Бахмута, зокрема пагорби на захід від міста, забезпечує природний захист, який робить його «фортецею, яку неможливо перемогти».

Бахмут
Бахмут після боїв. Фото з відкритих джерел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: