ЗСУ відійшли від Соледара, завдавши ворогові величезних втрат

41_main
© Maxar Technologies

Українські воїни відійшли від Соледару на Донеччині задля збереження життя особового складу.

Про це ВВС News Україна повідомив речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий у середу, 25 січня.

Він зазначив, що Сили оборони України закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах оборони.

«Оборонці Соледару створили справжній подвиг не зважаючи на перевагу ворога у 3-5 разів, потужно тримали свої позиції. Вони завдали ворогу величезні втрати в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора в двох чеченських війнах»,  — сказав він.

За його словами, ЗСУ виконали основне завдання: не дали системно прорвати лінію фронту на Донецькому напрямку та увійти в тил, а потім рухатися на оперативний простір. Українські воїни вибили максимально сили, насамперед живу силу ворога та виснажили їх.

За словами Череватого, лінію фронту в Соледарі вирівняли: ні оточення, ні взяття в полон українських військових не було.

Що передувало?

У ніч проти 11 січня російські пропагандистські медіа цитували заяву власника військової компанії «Вагнер» євгена пригожина щодо того, що окупанти взяли під контроль усе місто, втім у центрі Соледара тривають вуличні бої. Окрім цього, йшлося про те, що окупантам вдалось захопити підземелля міста. У ЗСУ заперечили цю інформацію.

У напрямку Соледара на Донеччині країна-агресорка рф зосередила найкращі підрозділи групи «Вагнера». Ситуація під населеним пунктом була чи не найскладнішою на східному фронті, та Сили оборони України максимально виснажують окупантів, казали у ЗСУ 10 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: