Львівські хірурги під час обстрілу видалили пухлину з мозку однорічної дівчинки

329747335_3277317359247705_7369554520123242447_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові врятували однорічну дівчинку із Житомира, видаливши із мозку дитини 3-сантиметрову пухлину. Операцію, яка стала останнім шансом на життя малечі, робили під час обстрілу, коли місто було знеструмленим.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова 8 лютого.

Там розповіли, що рак вперше проявив себе за місяць до того - підвищеною температурою та блювотою.

За лічені дні дівчинка однорічна Злата перестала сидіти та ходити. Зрештою дитя опинилося в стані, коли могло лише лежати, закинувши голову назад. Дівчинка мучилася від нестерпного болю.
Лікарі виявили об’ємну пухлину, що притискала стовбур мозку до кістки головного. Це саме та ділянка, яка контролює життєво важливі функції. Тому у Злати виникли проблеми з ковтанням, диханням і біль.

Читайте також: У Львові вперше провели унікальну операцію на серці немовляти

«На той час циркуляція рідини у мозку підтримувалась лише завдяки спеціальній шунтувальній системі. Врятувати дитину може лише операція одного із найвищих рівнів складності», — розповіли фахівці із лікарні Святого Миколая, де оперували дівчинку.

Читайте також: У Львові однорічному малюку видалили 10-сантиметрову ракову пухлину

Під час втручання існувала загроза сильної крововтрати. Коли вже майже завершили операцію у Львові пролунали вибухи. У палаті гасне світло. За кілька секунд підключають генератори і успішно завершують операцію.

«Як згодом з’ясується: у Злати - одна із найпоширеніших внутрішньочерепних видів пухлин - епендимома. Це агресивне ракове захворювання, що швидко прогресує та поширюється на прилеглі структури мозку. Пухлину діаметром 3 см успішно видаляють», — пишуть медики.

Нині дівчинку вже не мучить біль, вона вже сидить та з допомогою мами може стояти на рівних ніжках. Попереду у неї наступний етап боротьби за життя - курси хіміотерапії.

Читайте також: Львівські хірурги врятували від серцевої недостатності однорічну дівчинку з Закарпаття

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: