Перша група рятувальників з України вже прибула до Туреччини (відео)

photo_5413333641683126209_x
Скрин-шот із відео ДСНС

У середу, 8 лютого, перша група рятувальників з України вже прибула до Туреччини, де допомагатиме усувати наслідки землетрусу.

Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

До загону, розповідають, увійшли:

  • рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування,
  • пожежні-рятувальники,
  • медики,
  • кінологічні розрахунки.

Додають, що надзвчийники вже є у аеропорті в Газіантепі і готові вирушити на пошуково-рятувальні операції.

Друга група рятувальників прямує наземним шляхом і приєднається до колег одразу по прибуттю на місце призначення.

Загалом на ліквідацію наслідків потужного землетрусу від України направлено 87 чоловік особового складу, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Групи забезпечені супутниковими терміналами Starlink, дронами, технікою та всім необхідним обладнанням для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції.

Що передувало?

Нагадаємо, у ніч проти шостого лютого в Туреччині стався масштабний землетрус, який сам президент країни назвав найсильнішим з 1939 року. 

Станом на ранок 8 лютого відомо про щонайменше 7 тисяч 108 людей, які стали жертвами стихійного лиха у Туреччині. Там також щонайменше 40 тисяч 910 осіб зазнали поранень. Натомість у Сирії загинули принаймі 2 тисячі 530 осіб. А 4 тисячі 645 людей отримали різні пораненні.

Землетруси магнітудою 7,7 і 7,6 бала, центром яких є провінція Кахраманмараш, вразили 10 провінцій і постраждали понад 13 мільйонів людей. Декілька країн регіону, включаючи Сирію та Ліван, відчули сильні підземні поштовхи, які вразили Туреччину менш ніж за 10 годин.

Цього ж дня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив, що Україна готова направити «велику групу» рятувальників до Туреччини для надання допомоги.

«Ми глибоко засмучені загибеллю людей і шкодою, спричиненою сьогоднішнім трагічним землетрусом у Туреччині. Серцем ми з родинами загиблих і бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим. Україна готова надати будь-яку необхідну підтримку», — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: