Виступ Зеленського у Європарламенті: про що говорив глава держави

photo_5413490549723350151_w
Скрин-шот із відео

У четвер, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський виступив у Європарламенті. Початок його промови зустріли оплесками.

Виступ глави держави транслює «Суспільне».

Він насамперед подякував країнам ЄС за підтримку та увагу до України. Зокрема висловив вдячність президентці Європарламенту Роберті Мецолі та євродепутатам за підтримку України.

«Коли різноманіття є цінністю. Коли люди вірять у завтра, готові вийти на площі, щоб вибороти своє завтра. Між владою і протестувальниками лише чесні вибори», - сказав він, описуючи шлях та стиль життя, що полягає у верховенстві права.

«Це – наша Європа. Такі наші правила. Такий наш життєвий шлях. І для України – це шлях до свого дому. Я тут, щоб захистити шлях нашого народу додому, усіх українців, усіх українок», — сказав президент.

Зеленський говорить, що європейський спосіб життя хочуть знищити через війну, аби знищити європейський шлях, себто всіх 27 членів ЄС.

Він назвав повномасштабне російське вторгнення тотальною війною, яка не лише є за територією в тій чи іншій частині Європи.

«... її загроза лише в тому, що є диктатор з шаленими запасами радянської зброї та підпиткою зброї від інших диктатур, зокрема від іранського режиму», — сказав глава української держави.

Загроза Європі сьогодні - це диктатор із божевільними запасами радянської зброї та підживленням зброї від інших диктатур, зокрема іранського режиму, додав він під час виступу.

Що передувало?

Напередодні, 8 лютого, президент України прибув до Великої Британії, де зустрівся із прем'єром Рішу Сунаком. Загалом це його другий візит за кордон з 24 лютого 2022 року. Вперше він їздив до США. Тут він знову закликав західних союзників доставити Україні винищувачі, щоб допомогти їй воювати проти росії.

У четвер, 9 лютого, він прилетів до Брюсселя. Натомість президентка Європарламенту Роберта Мецола назвала появу Зеленського на саміті «історичним днем ​​для Європи». І уточнила, мовляв, вранці він прийде до парламенту, щоб «звернутися до європейських громадян»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: