У Львові встановили протез руки захисникові «Азовсталі»

6Z7A3553
Фото: Перше ТМО Львова

Ще один український воїн отримав протез руки. 46-річний морський прикордонник Олександр Морський служив у Маріуполі, після виходу на пенсію залишився тут жити, захищав місто з початку повномашстабного вторгнення рф.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова, на базі якого діє реабіліітаційний центр Незламні, де захисник отримав міоелектричний протез кінцівки.

«Березень. Чергове бойове завдання: потрібно перевезти український десант на інший берег. Раптом їхній катер спалахує – в нього прилетіла російська ракета. Троє побратимів загинуло на місці. Олександр, на якому горів одяг, зумів вибратися з палаючого катера. Каже, що його врятував янгол-охоронець. Те, що травмована рука, захисник побачив тільки на пункті базування. Йому надавали першу допомогу, проте, аби врятувати життя, руку довелося ампутувати. Операцію виконали в шпиталі укриття «Азовсталі», яке між собою назвали «Залізяка», - розповідають медики.

Фото: Перше ТМО Львова

Далі - пекельні два місяці під обстрілами, потім стільки ж - в полоні в Оленівці. Олександр був одним з перших, кого обміняли. Каже, відчув, що вдома, коли побачив український прапор та почув рідну мову.

Читайте також: У Львові встановили протез захисникові, який втратив ногу на фронті

Лікувався в Києві. Попри пропозиції поїхати закордон, на протезування та відновлення приїхав до Львова - в Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ. Тут з Олександром кілька місяців працювала команда фізичних та ерготерапевтів, а також протезисти. Паралельно чоловік кілька місяців отримував і психологічну реабілітацію, аби відновитись після пережитого.

Нещодавно Олександр отримав міоелектричний протез руки. Тепер за допомогою правої руки та м’язів спини він може піднімати та переносити предмети. Чоловік щодня опановує «помічника» і ні на мить не шкодує, що обрав протезування в Україні.

«Протезуватися все-таки потрібно в Україні. Це нічим не гірше, а в деяких випадках навіть краще. Свої для своїх роблять, стараються. Будь-коли можеш звернутися за консультацією, якщо щось зламалося. Це все тут, на місці», - каже Олександр Морський.

Протез Олександру Центр НЕЗЛАМНІ встановив завдяки Мальтійській службі допомоги.

Нагадуємо, національний реабілітаційний центр «Незламні» запустив напрямок дитячого протезування. Перша дитина вже готується отримати свій протез.

Як долучитись

Нагадаємо, аби кожен українець, який втратив кінцівки у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт «Протези для незламних». Долучитися може кожен, варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» – і натиснути «підтримати»: https://dobro.ua/project/unbroken/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: