росія відтермінує другу хвилю мобілізації, - ГУР

Partial mobilization in Russia
Фото: GETTY IMAGES

Якщо росія продовжить новий раунд мобілізації, вона постраждає від тих проблем, які виявила попередня хвиля.

У росії готуються до нової хвилі мобілізації. Утім, у розвідці України переконані, що це лише ще більше виснажить окупантів. 

Таку думку висловив представник ГУР МО Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Wall Street Journal, якого цитує пресслужба відомства.

"В восії все готове. Особовий склад є, списки готові, люди, яким доручено проводити комплектування і навчання мобілізованих, знаходяться в готовності", - сказав Скібіцький.

За його словами, якщо росія продовжить новий раунд мобілізації, то зіткнеться з тими ж проблемами, які виявила попередня хвиля. Йдеться, зокрема, про брак сучасного обладнання та дростатню кількість боєздатних офіцерів.

"Вони готуються до другої хвилі мобілізації, але ми вважаємо, що вони відтермінують її, тому, що не подолали всіх труднощів, яких зазнали під час першої хвилі. Вони тоді не були готові до такої масштабної мобілізації, не готові й зараз", - підсумував Скібіцький.

Сайт Гордон нагадує, що 21 вересня 2022 року президент рф володимир путін оголосив "часткову" мобілізацію в росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. 28 жовтня міністр оборони рф сергій шойгу доповів путіну про її завершення.

7 грудня путін заявив, що у продовженні мобілізаційних заходів у рф "немає потреби". За його словами, 150 тис. мобілізованих росіян перебувають у резерві, ще 150 тис. скеровано в зону бойових дій в Україні. Водночас юридично мобілізація в рф не припинялася, оскільки путін не підписував указу про її завершення.

Мобілізовані росіяни часто заявляли, що їх скеровують на фронт за кілька днів після мобілізації без будь-якої підготовки, і говорили про проблеми з постачанням.

Російський політолог Валерій Соловей стверджує, що в межах другого етапу в рф планують мобілізувати до 2 млн осіб. За оцінкою українського військового експерта, полковника запасу Олега Жданова, мобілізаційний ресурс росії становить 17 млн осіб.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 лютого, із початку повномасштабної війни українські військові ліквідували майже 137 780 російських окупантів (приблизно 900 – за останню добу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: