росіяни зруйнували майже всі електропідстанції на Львівщині

IMG_3654-2-1
Фото Микити Печеника

Унаслідок масованих атак росіян у Львівській області та Львові руйнувань зазнали практично всі електропідстанції.

Про це сказав міський голова Андрій Садовий в інтерв'ю РБК-Україна, яке оприлюднили 14 лютого.

Він сказав, що через ворожі обстріли в регіоні є достатньо багато руйнувань. Здебільшого йдеться про об'єкти критичної інфраструктури.

«Кожен з цих об'єктів має свого власника, це державні інституції. Частина цих об'єктів все ще функціонує. Велика частина, на превеликий жаль, не піддається відновленню, тому треба заново все перебудовувати. Щоб ви розуміли, у нас знищені практично всі електропідстанції в межах Львова і області», — розповів мер.

І додав. що електропостачання є великою проблемою, але наші електрики знаходять нестандартні кмітливі рішення, тому промисловість і ці установи, які мають забезпечити місто, працюють.

«Так, мешканці страждають, але всі чітко знають, які коли є графіки відключень», — говорить Садовий.

Він нагадав, що російська ракета практично зруйнувала приватну станції ремонту машин. До слова, СТО допомогло відновити місто.

Що передувало?

Нагадуємо, росіяни здійснили по Україні вже 14 масований ракетний удар від початку повномасштабного вторгнення. Тоді окупанти випустили 100 своїх ракет, цілившись у об'єкти критичної інфраструктури України. Українська протиповітряна оборона знищила понад 60. Однак є влучання у 4 підстанції ДТЕК у шести областях. Через це були перебої зі світлом по всій Україні.

Перша і одна із найбільших ворожий атак, яку зазнав один регіонів за час всеосяжного російського вторгнення, була саме на Львівщині 10-11 жовтня. Тоді у місті російські атаки пошкодили 4 критичні об'єкти, 2 із яких - зруйнували повністю, а на їхнє відновлення знадобляться місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: