У Львові рятують хлопчика з Херсонщини, у якого важка форма раку, що вразив весь організм

331329358_864856031240149_2448732817792652124_n
Фото: Перше ТМО Львова

У шестирічного Максимка, який нині є пацієнтом львівської лікарні, діагностували пухлину грудної порожнини, яка розповсюдилась по всьому організмові. Хворіє дитина вже два роки і зараз важить 15 кілограмів.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова 15 лютого.

Лікарі кажуть, що родом пацієнт зі Старої Каховки, що в Херсонській області. Почалось лікування у Херсоні після того, як хлопчик поскаржився на біль у животі та блювоту. Це місто та його малу батьківщину згодом окупували росіяни. Відповідно, все довелось поставити на паузу.

«Місяці обстежень - і в дитини діагностували нейробластому середостіння. Така пухлина - одна з найпоширеніших і найагресивніших серед тих, які трапляються в дітей віком до 5 років.Тривале лікування, кілька курсів хіміотерапії, а далі - окупація. Стара Каховка, де мешкає сім’я, та Херсон, де лікувався хлопчик, окупували ворожі війська. Боротися з хворобою стало ще важче, бо на шляху дитини до одужання стали постійні обстріли, відсутність, електроенергії та брак ліків», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Турецький хірург прооперував у Львові 14 дітей із вадами обличчя

На той момент Максим отримував суху хіміотерапію. Раптово дитині погіршало. В умовах окупації забезпечити належне лікування хлопчику було майже неможливо. Тому лікарі вирішують транспортувати Максима до Львова - до Лікарні Святого Миколая.

Читайте також: Львівські хірурги врятували 5-місячне немовля з вродженою вадою серця

«До нашого медичного закладу хлопчика привезли каретою швидкої допомоги місяць тому, коли той був у дуже важкому стані та важив лише 15 кілограмів. Максим був повністю паралізований нижче грудної клітки. Крім того, в нього розвинулася двобічна пневмонія та почалася кровотеча. Метастази поширилися по всьому організму дитини: вони - в голові, в кістках. Уразили й кістковий мозок», — кажуть медики.

Вже за кілька днів спеціалісти з відділення анестезіології та інтенсивної терапії й відділення онкології, гематології та імунології стабілізували стан хлопчика. Вони переливали дитині необхідні препарати крові та давали протигрибкові антибіотики, аби вилікувати пневмонію.

Читайте також: Львівські хірурги трансплантували підлітокові з рідкісною патологією кістковий мозок

Максимко отримав 2 курси хіміотерапії, попереду - ще 4. А пізніше - трансплантація кісткового мозку, бо це - єдиний шанс хлопчика на життя. Дитина вже набрала вагу, почала відчувати ноги та рухати ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: