У британській розвідці заявили про більшу кількість знищених окупантів

ЗАЕС
Фото: Енергоатому

Найімовірніше, від початку повномасштабного вторгнення рф окупанти втратили 175-200 тисяч солдатів. Ідеться про армію країни-агресорки, а також приватні військові компанії.

Про це повідомили у воєнній розвідці Великої Британії.Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

Зокрема з тієї кількості йдеться від 40 до 60 тисяч убитих загарбників.

«За сучасними стандартами ці цифри представляють високе співвідношення загиблих особового складу та поранених. Майже напевно це пов’язано з надзвичайно елементарним медичним забезпеченням більшості сил», — вважає розвідка.

Наприклад, сили ПВК «Вагнера» залучили велику кількість ув'язнених-новобранців, рівень втрат серед яких становить 50%.

Ворог зазнає суттєвих втрат

У розвідці додали, що українські артилеристи майже напевно завдали більшості втрат російсько-окупаційним військам.

За останні два тижні росія, ймовірно, зазнала найбільших втрат з часу першого тижня вторгнення в Україну, розповіли напередодні у британській розвідці.

Вони зазначають, що середній показник за останні сім днів становив 824 жертви на день, що вчетверо перевищує показник, повідомлений за червень-липень 2022 року. Україна також продовжує страждати від високого рівня вибуття.

Зростання кількості втрат росіян, ймовірно, пов’язане з низкою факторів, включаючи брак навченого персоналу, координації та ресурсів на фронті – прикладом цього є Вугледар і Бахмут.

Читайте також: На війні в Україні загинуло понад 20 російських генералів

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

За даними, які оприлюднили там вранці 17 лютого, від початку повномашстабного російського вторгнення українські захисники знищили 141 тисячу 260 окупантів. Минулої доби ліквідовано ще 800 чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: