Прощання з Героєм Олександром Созанським, яке мало відбутися сьогодні, перенесли на завтра

img6348-69da5345
Ілюстративне фото, автор - Роман Балук

Сьогодні у Львові мали попрощатися з Героєм Олександром Созанським, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Однак прощання перенесли на завтра, 19 лютого.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Прощання із Героєм розпочнеться о 10:15 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:45 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. На вічний спочинок Герой попрямує до рідного Самбора.

Мерія Львова закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічна довідка Героя

Олександр Созанський (21.09.1991-17.02.2023). Уродженець міста Самбір Львівської області.

Навчався у Самбірській середній школі №10 Львівської області. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка», паралельно проходив військову кафедру в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.  

Був командиром роти вогневої підтримки Heavy Weapons Company. Із 2014 року брав участь у бойових діях у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Золоті ворота», згодом вступив до лав «Правого сектору».

У 2018 році приєднався до Збройних сил України. Із початком повномасштабного вторгнення боронив незалежність держави у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема нагрудним знаком «Учасник АТО». 

У Олександра Созанського залишилися батьки, сестра, бабусі та наречена.

Читайте також: Головні події за добу на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: