рф призупиняє участь у договорі про стратегічне ядерне озброєння

путін

російський диктатор володимир путін заявив, що рф призупиняє участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння, який було підписано зі США 2010 року.

Про це він сказав 21 лютого, цитує пропагандистський ТАСС.

«Змушений заявити сьогодні про те, що росія призупиняє свою участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння. Повторю: не виходить із договору, ні, а саме призупиняє свою участь», — повідомив він під час звернення до федеральних зборів.

Диктатор додав, що США нині розробляють нові типи ядерних боєприпасів», відтак рф «має бути готова» до проведення ядерних випробувань.

Що це за договір?

Підписаний він між рф та США 2010 року. Згідно із договором про стратегічні наступальні озброєння, обмежується кількість ядерних боєзарядів із кожної сторони до 1550. Натомість кількість міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет на підводних човнах та важких бомбардувальниках — до 700.

Ядерний шантаж рф

У грудні 2022 року російський диктатор володимир путін зробив заяву про те, що загроза ядерної війни «наростає».

російський диктаторне хоче ризикувати своїм статусом, тому ймовірність того, що він піде на ядерну ескалацію чи війну із НАТО, є дуже низькою, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 5 лютого.

Читайте також: диктатор путін серйозно замислився про ядерний удар, — Bellingcat

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: