У Китаї блокують ChatGPT, нібито через пропаганду

System Artificial intelligence chatbot , Business woman using Smartphone With ChatGPT Chat Bot AI , Technology smart robot Ai Chat GPT application software , robot application Chat GPT
Фото: depositphotos.com

У застосунках соціальних мереж у Китаї блокують доступ до чат-бота ChatGPT, бо влада стверджує, що штучний інтелект використовують задля того, аби поширювати пропаганду.

Про це заявляють регулятори Пекіна, цитує Nikkei Asia.

Там казали провідним технокомпаніям країни зробити так, аби їхні платформи не пропонували доступ до OpenAI's ChatGPT або інших сервісів, які працюють від чат-бота на базі штучного інтелекту.

Напередодні провладні китайські медіа писали про цю послугу, як про потенційний стимул для американської пропаганди.

Регулятори наказали материнській компанії WeChat Tencent і Ant Group, афілійованій Alibaba, забезпечити недоступність ChatGPT ані безпосередньо у їхніх власних службах, ані через сторонні застосунки.

Як і більшість великих іноземних веб-платформ, ChatGPT заблоковано китайським «великим брандмауером», оскільки він не відповідає законам країни про цензуру.

Сервіс чат-бота був доступний для деяких користувачів у країні через сторонні програми на WeChat, перш ніж його ліквідувала Tencent, додається у звіті.

Що таке ChatGPT?

Це штучний інтелект, завдяки якому можна генерувати нову інформацію. Чатбот заснувала компанія OpenAI — американська лабораторія досліджень штучного інтелекту — у листопаді торік.

ChatGPT — це комбінація масштабної статистичної моделі мови та штучного інтелекту, себто бот може генерувати не лише відповіді на будь-які запити, але й нову інформацію.

Від дня запуску ШІ продовжує вдосконалюватися. Завдяки цій програмі можна вирішити низку проблем компаній. У ChatGPT можна налаштовувати рекламу, писати тексти, створювати програмний код. Словом, цей бот «намагається» робити усе те, що й людина.

Чатбот працює у понад півтри сотнях країнах. Доступ до ШІ є заблокованим на росії, у білорусі, Афганістані, Ірані, Китаї та Венесуеллі.

Віднедавна він почав роботу в Україні, до цього країна потрапляла під санкції, пов'язані із анексією росією ОРДЛО та Криму.

Головне фото: depositphotos.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: