За отримані боєприпаси, росія може поставити Ірану винищувачі, – Білий дім

download
Фото: Alex Wong/Getty Images

Загалом Тегеран сподівається отримати від москви військової техніки на «мільярди доларів»

Про це повідомив координатор Ради національно безпеки Білого дому Джон Кірбі, якого цитує Politico.

Офіційні особи США вважають, що росія може надати Ірану винищувачі, заявив у п’ятницю речник Ради національної безпеки Джон Кірбі, що є останньою ознакою зростаючої оборонної співпраці між москвою та Тегераном.

Кірбі підкреслив журналістам, що Іран підтримує війну росії в Україні протягом кількох місяців. У листопаді Іран відправив до росії артилерійські та танкові снаряди для використання в Україні. Тепер росія планує співпрацювати з Іраном, щоб отримати натомість більше військового обладнання.

«Росія пропонувала безпрецедентну співпрацю в галузі оборони, зокрема щодо ракет, електроніки та протиповітряної оборони», — сказав Кірбі.

За його словами, Іран також прагне придбати ударні вертольоти, радари та навчально-бойові літаки. Загалом Іран сподівається отримати від росії військової техніки на «мільярди доларів».

Коли його запитали подробиці щодо типу винищувачів або коли вони можуть бути доставлені, Кірбі відмовився уточнити.

«Це насправді все, що мені дозволено сказати», — сказав Кірбі. «Ми будемо дуже уважно спостерігати за цим, щоб побачити, що насправді станеться».

За його словами, більш тісний військовий альянс між двома країнами може ускладнити зусилля Заходу в Україні та інших країнах.

«Це не тільки, безумовно, ускладнить ситуацію в Україні, але, може ускладнити безпекову ситуацію на Близькому Сході для наших партнерів і друзів там», — додав він.

Читайте також: Байден відхилив запропонований Китаєм мирний план

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: