Помер ідеолог «путінізму»

large (3)
Фото з Фейсбуку

Помер Гліб Павловський, який обіймав посаду радника російського диктатора володимира путіна, а також політтехнолога експрезидента-утікача Віктора Януковича. Його не стало на 73-му році життя у москві.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Павловського.

Помер він 26 лютого в госпісі у москві. Там також пишуть, що він довго і тяжко хворів.

Читайте також: Обличчя російської пропаганди, або Як нині путін декламує наративи Гітлера

Що про нього відомо?

Народився у Одесі в березні 1951 року, утім левову частку життя мешкав у москві. 1974 року у справі про поширення книжки Олександра Солженіцина «Архіпелаг ГУЛАГ» уперше зіткнувся з КДБ. Ув'язнення він уник в обмін на видачу контактів, але був змушений звільнитися зі школи та переїхати на росію.

Разом із Маратом Гельманом і Максимом Мейєром 1995 року Павловський створив «Фонд ефективної політики», який розробляв передвиборчу президентську програму володимира путіна. У 2000-2011 роках був радником путіна.

Павловського вважають одним з ідеологів сучасного політичного режиму в росії. Він працював над концепціями «суверенної демократії» та «путінської більшості».

Також політтехнолог активно втручався у внутрішню політику України. Наступником Леоніда Кучми кремль бачив Віктора Януковича, тож Павловський разом з іншими російськими політтехнологами працював над президентською програмою Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: