Жорстокі бої тривають: яка ситуація нині на Донеччині

332292750_737568691048858_342227267005794210_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Зараз у Донецькій області епіцентром удару росіян залишається Бахмут, а жорстокі бої тривають у районі Ягідного.

Про це повідомив спікер Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в етері телемарафону у понеділок, 27 лютого.

«Бахмут залишається епіцентром удару ворога, де він концентрує свою увагу на тому, щоби прорвати нашу оборону. Зокрема, в районі таких населених пунктів, як Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне», — уточнив він.

Каже, що на цьому відрізкові фронту за добу зафіксували три сотні обстрілів окупантів, зокрема зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Також сталося 60 боєзіткнень, під час яких, за даними командування, ворог втратив 63 солдатів убитими та 141 — пораненими різного ступеня.

У районі Ягідного (це на північ від Бахмута), додав Череватий, зараз точаться жорстокі бої, і українське командування вживає всіх заходів, щоб не дати ворогу просунутися.

За словами Череватого, командування постійно спостерігає пересування ворога і знає його потенційні наміри, тому ситуація в районі Бахмута «важка, але контрольована».

Коментуючи ситуацію на напрямку у зв'язку з новим наступом росіян, спікер зазначив, що динаміка бойових дій суттєво не змінилася, ділянка фронту вже 7 місяців перебуває під сильним обстрілом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: