В ОПУ відреагували на звинувачення рф щодо атаки дронами

Подоляк: Украина выступает за продолжение посредничества Турции в диалоге с РФ

У Офісі президента України відповіли на звинувачення окупантів нібито про нічні атаки дронами по їхній території.

Заступник глави ОПУ Михайло Подоляк заявив, що Україна не завдає ударів по території рф.

«Україна веде оборонну війну з метою деокупації всіх своїх територій. Це аксіома… - У рф наростають процеси паніки й розпаду, проявом яких є збільшення внутрішніх атак невстановлених літальних об’єктів на об’єкти інфраструктури…», — йдеться в повідомленні.

Що передувало?

На росії заявили буцімто українські безпілотники атакували деякі об'єкти на їхній території у ніч проти 28 лютого, говорили у міноборони країни-агресорки на брифінгу вранці у вівторок.

«Київ зробив 28 лютого спробу застосування безпілотників для атаки цивільної інфраструктури у Краснодарському краї та Адигеї. Вони були придушені засобами радіолокаційної безпеки», - заявили в російському відомстві.

Там стверджують, що безпілотники втратили управління, один впав у поле, інший, відхилившись від траєкторії, не завдав шкоди інфраструктурі.

Натомість на росії впродовж доби впали одразу декілька безпілотників. Наприклад, увечері 27 лютого у білгороді зафіксували падіння трьох безпілотників. А на нафтобазі «Роснефти» у Туапсе вночі сталася пожежа. ЗМІ та телеграм-канали заявили, що територію бази атакували безпілотники

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: