Розгром росіян під Вугледаром розкрив проблеми у росармії, - ISW

166619

Розслідування New York Times (NYT ) щодо катастрофічних втрат росіян під час нещодавнього російського наступу поблизу Вугледара вказує на те, що російські військові все ще не в змозі швидко вирішити ендемічні проблеми, пов’язані з серйозними втратами персоналу та техніки.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

1 березня NYT  оприлюднило інформацію, що українські офіційні особи повідомили, що російські війська продовжували робити серйозні помилки та висувати танкові колони в українські засідки під час нещодавнього тритижневого російського наступу поблизу Вугледара, який українські джерела охарактеризували як найбільшу танкову битву на сьогоднішній день.

NYT повідомили, що російські війська втратили щонайменше 130 танків і бронетранспортерів (БТР) під час тритижневого наступу, що змусило їх останній тиждень вдаватися до фронтальних атак піхоти.

Українські війська окреслили  NYT свою тактику, стверджуючи, що вони заманили російські війська в зони ураження перед тим, як знерухомити російські колони та направити їх на міновані узбіччя, перш ніж знищити їх артилерією, включаючи HIMARS, яка зазвичай використовується проти статичних тилових цілей.

Російські підрозділи, розгорнуті в районі Вугледара, насамперед 155-а морська піхотна бригада, в основному укомплектовані погано навченим мобілізованим персоналом, який зазнав значних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року та знову в лютому 2023 року. ISW раніше повідомляв про російські втрати поблизу Вугледара та оцінював що вони символізують нездатність російської армії вчитися на своїх невдачах.

NYT  _ розслідування підтверджує оцінку ISW про те, що продовження відновлення та посилення російських військових невдач перешкоджатиме здатності російських військ проводити ефективні наступальні операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: