Україна шукає причетних до розстрілу беззбройного воїна

332128372_221225553762961_8866716550137523453_n
Фото: Нікіта Тітов

Україна вже працює над тим, щоб знайти вбивць українського військового, якого статили після слів Слава Україні.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, повідомляє пресслужба відомства.

За словами Юсова, окупанти хочуть підвищити рівень ненависті до українців усередині РФ, а також залякати і нажахати самих українців.

Представник української розвідки зазначив, що робота з пошуку вбивць українського захисника вже триває.

«Це комплексна робота, яка вже триває. Це завдання і питання честі всього сектору оборони і громадянського суспільства. Я думаю, що винні будуть встановлені», - наголосив Юсов.

Що передувало?

Нагадуємо, російсько-окупаційні війська розстріляли українського військовополоненого після його слів «Слава України». Воїн був беззбройним. Це відео почало ширитись мережею 6 березня.

На відео видно, що військовополонений захисник України курить, а на вигук окупантів сказав «Слава Україні»! Після цього миттю загарбники розпочали розстріл чоловіка, коментуючи це так: «Да ты ж су*а. Сдохни, су*а».

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на ці звірства:

«Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї», — йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, у Збройних силах встановили особу українського військовополоненого, якого стратили росіяни за слова «Слава Україні»! Про це повідомили на сторінці 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького 7 березня.

Там сказали, що за попередньою інформацією, росіяни розстріляли Тимофія Шадуру, який служив у лавах бригади. У командуванні також пояснили, що воїн вважається зниклим безвісти із 3 лютого нинішнього року у районі Бахмута.

Наразі тіло військового залишається на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження особи відбудеться після повернення тіла та проведення експертиз.

У воєнній розвідці вважають, що росіяни це зробили свідомо, аби залякати українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: