росіяни наступають на п'яти напрямках і намагаються оточити Бахмут, — зведення

334748725_1460999724307639_2607148985855097811_n
Фото: Генштаб ЗСУ

російсько-окупаційні війська намагаються оточити Бахмут, що на Донеччині, аби вийти на адміністративні кордони регіону, а також Луганської області. А всі зусилля ворог кинув для наступу на п'яти напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України у четвер, 9 березня.

Так, росіяни ведуть наступ на таких напрямках:

  • Куп’янському. Тут загарбники намагаються прорвати оборону Сил оборони України.
  • Лиманському,
  • Бахмутському. Ворог не припиняє штурмові дії Бахмута. Наші захисники відбили численні атаки в районах Бахмута та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.
  • Авдіївському
  • Шахтарському напрямках.

Щодо останніх двох. Тут противник проводив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Авдіївка, Водяне, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Вугледар, Пречистівка та Нескучне Донецької області.

росіяни продовжують гатити по цивільних об'єктах

У Генштабі додали, що окупанти обстріляли із мінометів та артилерії райони населених пунктів Єліне Чернігівської області, Атинське Сумської області, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Вовчанськ та Бологівка Харківської області.

Також ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів, серед них - Дворічна, Гряниківка, Западне, Кислівка і Берестове Харківської області; Невське і Червонопопівка на Луганщині, а також Роздолівка Донецької області.

Натомість на Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема: Новосілка та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Кам’янське Запорізької області, а також Михайлівка Херсонської області та місто Херсон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: