Яка доля чекає собак, що залишились без господарів через російську атаку по Львівщині

330486933_1130181804316529_2358471758995084464_n
Ельза на руїнах будинку, який у ніч проти 9 березня знищила російська ракета. Фото: Суспільне Львів

Світлина собаки, яка зажурено сидить на руїнах будинку, котрий вдосвіта 9 березня знищила російська ракета та вбила його господарів, сколихнула мережу. На ній Ельза. Тварина отримала поранення. Під опіку її взяли небайдужі.

Окрім хвостика, постраждали ще дві вівчарки. Що буде із песиками, дізнавалась ІА Дивись.info.

Волонтерки Орися Терлецька та Юлія Радлінська забрали Ельзу. Тварина зараз у львівській клініці, лікують її стаціонарно.

«З видимого, у собачки рана в області шиї і області щелепи, травмована лапка ( не встає) і крововилив в очі. Почали обстеження і лікування, взяли аналіз крові, зробили рентген, рани звісно обробили, завтра буде висновок лікаря, при потребі зроблять УЗД і рентген шиї» , — каже Юлія.

Тваринку після лікування хочуть вакцинувати й стерелізувати. У майбутньому, ймовірно, візьмуть Ельзу на перетримку, а згодом — шукатимуть нових господарів.

Юля додає, що собака дуже лагідна. Хоче, аби знайшлись добрі люди, які подарують щастя Ельзі і вона зможе оговтатись після такої важкої втрати.

А поки охочих підтримати чотирилапу просять жертвувати на цю карту: 5363 5420 1463 4381 (Гірняк Ю).

Ще двох вівчарок, яким теж дісталось через російську атаку, забрали до Тернополя з організації Ноїв Ковчег. Ними нині опікується кураторка Наталя.

Їхні господарі також загинули. Жертвами ракетного терору рф у цьому будинкові стали троє осіб. Наразі вирішили, що тваринами опікуватимуться волонтери. Згодом після похорону батьків, діти мають подумати про долю хвостатих. Син загиблої жінки дозволив небайдужим поки що прилаштувати песиків до притулку.

Увага! Фото, оприлюднене нижче, може вразити (18+)

Що передувало?

У ніч проти 9 березня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл України. Тривога лунала майже цілу ніч. Під ударом опинилися низка областей, зокрема Львівщина. Тут ворог ударив по житловому секторові у Золочівському районі.

За даними місцевої влади, близько 4 ранку російська ракета впала на будинки. Загинули троє чоловіків та двоє жінок, які в цей момент перебували вдома. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Вогонь загасили. Розбір зруйнованих будівель завершився через кілька годин.

Поміж цим, сказав глава ОВА Максим Козицький, унаслідок падіння російської ракети майже у 20 оселях позривало дахи, вибиті вікна.

Дехто з місцевих має легкі ушкодження. Постраждалих у стані середньої важкості чи важкому, нема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: