Окупанти запустили чергову інформаційну атаку щодо Бахмута

c8750604a4abd281705c994759835821_1672411015_extra_large
Фото: ОПУ

росія запускає чергову інформаційну атаку росії щодо Бахмуту, де тривають активні бойові дії. Зокрема, запускається «інсайдерська інформація» про нібито суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень по містові.

Про це попередили у Міністерстві оборони України, каже заступниця очільника відомства Ганна Маляр.

З її слів, з росії поширюються тези, начебто президент Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський мають різні позиції щодо рішень по Бахмуту. Утім це не так.

Читайте також: Декому хочеться посіяти розбрат, або Кому вигідні чутки про конфлікт між Залужним і Зеленським

Тим часом окупанти дискредитують особисто командувача Сухопутних військ, вигадують політичні підтексти воєнних рішень та намагаються показати, ніби вони «своїх бережуть», а українське командування нібито не рахується з життями.

«Насправді все навпаки. Про що свідчить співвідношення загиблих (в них у декілька разів вище) та тактика бойових дій», — пише Маляр.

Вона додала, що цим окупанти хочуть посіяти у суспільстві дискусію про те, чи варто захищати Бахмут, вкидаючи інформацію про «неважливість цього напрямку». Утім з огляду на те, скільки інформаційних зусиль та ресурсів вони у це задіяли — саме вони вважають цей напрям стратегічним. 

Також метою окупантів є посіяти сумнів та недовіру до військових рішень України та людей, які їх приймають.

«У цю пастку наше демократичне суспільство завжди потрапляє. Але під час війни ми повинні просто довіряти рішенням військових. Це їх відповідальність», — пише Ганна Маляр.

Що передувало?

Видання Bild з посиланням на свої джерела повідомляло, що у президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного виникли розбіжності щодо подальших дій українських військ у районі Бахмута. Співрозмовники видання ствердили, що кілька тижнів тому Залужний рекомендував Зеленському подумати про відведення сил оборони України з Бахмута «з тактичних міркувань».

Натомість глава держави згодом спростував цю публікацію.

У своєму вечірньому відеозверненні 5 березня Зеленський наголосив, що на Ставці головнокомандувача заслухав і Залужного, і командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського.

«Буває, на жаль, багато дезінформаційних повідомлень від тих, хто навіть чути не може абсолютно закритих розмов про оборону. Але щось там стверджує про якісь рішення щодо оборони», — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: