Для «комфортну» експонатів: музею у Львові передали спеціальні осушувачі повітря

335439129_3426751837598601_5955587125721877012_n
Фото: Львівський історичний музей

Львівський історичний музей отримав інноваційну систему осушувачів повітря Dantherm CDT-40 , завдяки чому експонати зберігатимуться у комфорніших умовах.

Про це розповіли у пресслужбі установи.

Так 5 одиниць систем передали музеєві ALIPH Foundation – ініціатива співпраці міжнародних організацій на засадах державно-приватного партнерства, що базується в Швейцарії, спрямована на вирішення проблем захисту культурної спадщини в конфліктних і постконфліктних зонах.

«З початком повномасштабного російського вторгнення збереження цінних експонатів стало завданням номер один для музейних установ Львівської області. Потрібно було перемістити музейні цінності у безпечні зали, відтак виник брак фондосховищ, площ, доводилось задіювати нові, часом не пристосовані, приміщення. Всім відомо, що надмірна вологість – це найбільший ворог для збереження експонатів, яка призводить до швидкого їх руйнування. Тому було прийняте рішення звернутись по допомогу до сучасних систем осушування приміщень, а співпраця з міжнародними фондами зробила це можливим і сьогодні ми маємо гарний результат», – пояснюють працівники музею.

Читайте також: «Музей у 3D»: у Львові оцифрували 64 пам'ятки

Довідка

Львівський історичний музей — один з найстаріших і найбагатших музеїв України, заснований 1893 року.

Збірки ЛІМу налічують понад 370 тис. музейних предметів. Окремі пам’ятки є раритетами світового значення. Це, зокрема, рукописні і стародруковані книги ХІІ-ХVІІ ст., найдавніші графічні види Львова ХVІІ-ХVІІІ ст., обладунки крилатих гусарів та гуцульська зброя, старовинні ордени багатьох країн Європи і Азії тощо. Окремі музейні пам’ятки та колекції експонувались на виставках у Нью-Йорку, Лондоні, Відні, Парижі, Празі, Варшаві та інших містах Європи.

Щорічно музей відвідують 400 тис. осіб — львів’ян і гостей міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: