«Музей у 3D»: у Львові оцифрували 64 пам'ятки

IMG_0324-630x420

Відтепер оцифровані у 3D-форматі 64 пам’ятки Львівського історичного музею можна вільно переглядати на платформі «Музей у 3D» на ресурсі Sketchfab.

Про це повідомили в пресслужбі мерії.

Серед головних досягнень реалізованого проєкту «Музей у 3D»:

  • Оцифровані у 3D-форматі 64 пам’ятки Львівського історичного музею, які можна вільно переглядати на платформі «Музей у 3D» на ресурсі Sketchfab.
  • Мобільний застосунок та інтерактивна друкована сувенірна продукція (поштівки).
  • Відвідувачам музеїв досить завантажити мобільний застосунок, обрати там свій комплект поштівок, навести камеру смартфона на листівку з елементами доповненої реальності. Зображення буквально оживає, аудіогід паралельно розповідає історію музейного експоната.
  • Те, що зазвичай експонують за склом, або через часові особливості зберігають у фондах, тепер можна роздивитися під будь-яким кутом.

Читайте також: Відцифрована історія: на Львівщині 16 пам’яток культури відтворять у 3D-форматі (фото)

«Команда проєкту розробила 7 комплектів 3D-поштівок з Кам’яниці Корнякта, Музею-Арсеналу, Палаццо Бандінеллі, Музею визвольної боротьби України, Музею історії Львова, Музею історії України, Музею історії науки і техніки, Музею «Літературний Львів поч. ХХ ст.» та Меморіальних музеїв Романа Шухевича і Євгена Коновальця. Окрім того, усі експонати розміщені у колекції ресурсу Sketchfab», - йдеться в повідомленні.

3D-тури з віртуальною експозицією з ресурсу Matterport. Цікаво що, що ці 3D-тури суттєво відрізняються від уже створених в Україні, адже завдяки фотограмметрії, кінцеве зображення значно якісніше та чіткіше. Вражають також масштаби оцифрування різних секторів Львівського історичного музею. Адже лише за кілька місяців 10 відділів музею тепер доступні з будь-якого куточка світу.
Сайт проєкту «Музей у 3D» став ядром усієї платформи, містить всю інформацію, а також прості інструкції, які дозволять усім користувачам швидко опанувати новий формат комунікації з музеєм. Це дозволить розвивати неформальну освіту, підсилювати імідж музеїв в Україні та за її межами, посприяє інноваційному розвитку туризму.

Завдання проєкту - не просто віртуалізувати музеї, а завдяки такій популяризації музейних скарбів повернути відвідувачів у виставкові зали, в цікавому та новому форматі розказати історію унікальних експонатів, підсилити музейні інституції якісною сувенірною продукцією, яка згодом дозволить забезпечити додатковий фінансовий прибуток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: