У Львові врятували пораненого підлітка з Бахмута, який самотужки вибрався з-під завалів будинку

335717712_578727040851643_5069673036664990037_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У львівському реабілітаційному центрі Незламні лікують 16-річного Романа із Бахимута, що на Донеччині. Стеля власної кімнати ледь не поховала підлітка під час російського обстрілу.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова, на базі якого діє Центр.

«На годиннику - 02:30. Після канонади обстрілів в місті нарешті стає тихо. Жителі Бахмута намагаються заснути, аж раптом знову - свист. Будинок, де перебувають Роман з батьками і бабусею починає трясти. Ще за мить на голову Ромі падає стеля. Закривавленому, з травмою голови і правої руки Ромі якимось чином вдається вибратися з-під завалів. Він вибігає з будинку, який уже починає палати. Останньої миті вибратися звідти вдається і його рідним», — розповіли медики.

Підлітка з мінно-вибуховою травмою правої кисті, відкритим косим переломом двох пальців з довгою лінією зламу та дефектами шкіри ушпиталили до лікарні у Краматорську. Згодом перевели до Львова.

Тут гіпсову пов’язку Ромі міняють на зручніший ортез. Аби загоїти дефект поверхні руки лікарі використовують штучні епідермальні лоскути. Стан підлітка суттєво поліпшується. Зрештою його відпускають з лікарні на амбулаторне лікування. І хоча Роминого будинку більше немає, а за рідне місто точаться запеклі бої, він з родиною мріє якнайшвидше повернутися у Бахмут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: