Біля Львова хочуть відновити дитячий санаторій у будівлі XVIII століття

image-59
Фото: Журавненський Будинок Підтриманого Проживання Психоневрологічного Типу. Джерело: ЛОВА

До реконструкції дитячого обласного протитуберкульозного санаторію XVIII століття біля Львова приступлять влітку теперішнього року. Ідеться про будівлю в колишньому палаці Скшинських-Чарторийських, що в Журавно.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Зі слів начальника управління капітального будівництва Романа Калагурського, об'єкт звели наприкінці XVIII століття. За радянської влади в колишньому палаці Скшинських-Чарторийських обладнали протитуберкульозний санаторій.

«У 2004 року він сильно постраждав від пожежі, і сьогодні стоїть пусткою. Провівши огляд напівзруйнованого об’єкта та прилеглих до нього будівель, бачимо потребу в проведенні аварійно-відновлювальних робіт з метою збереження історичного вигляду забудови та відновлення роботи діючого санаторію. Плануємо розпочати будівельні роботи вже у ІІІ кварталі цього року», – сказав Калагурський. 

Довідково

1 березня 2022 року КЗ ЛОР «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно», який знаходиться на вул. Зеленій у містечкові Стрийського району перепрофілювали та перейменували на КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». У санаторії є навчальний та спальний корпуси в яких можна буде розмістити приблизно 200 пацієнтів.

Нагадаємо, на базі одного із медзакладів у Львівській області відкривають Superhumans Center, на базі якого для українських воїнів та цивільних буде доступною лабораторія з виготовлення та збирання протезів, департамент фізичної реабілітації, відділення психологічної підтримки, а також басейн для реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: