Хто отримав премію імені Лесі Українки за 2022 рік

жж
фото: УП

Стали відомі імена лауреатів Премії імені Лесі Українки за минулий рік.

Кабінет Міністрів присудив премію уряду імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2022 рік. Перемогу здобули Олеся Мамчич, Оксана Садовенко та Ірина Ципіна.

Нагороду у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» отримала Олеся Мамчич. У книзі «Як правильно ревіти?» київська письменниця дає цілий перелік порад, як правильно ревіти. А ще розповідає, що робити, коли в домі завелася мишка, як відлякати всі страхіття світу та де дістати козинаки. Ця збірка віршів сповнена незвичайних рим, порівнянь та словесних каламбурів.

фото: yakaboo

Премію у категорії «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» отримала Оксана Садовенко за оригінальне художнє оформлення книги «Ти і Малевич». Це книжка-альбом із творчими завданнями, наліпками та розмальовками. В оформленні книжки використано мотиви картин Казимира Малевича.

фото: yakaboo

Ірині Ципіній вручили премію у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» за створення вистави «Пливе човен». Це постановка за мотивами п’єси «Івасик-Телесик» Марка Кропивницького. Її гасло — вистава, яку ви не побачите, але відчуєте.

Відомо, що розмір грошової частини премії за перемогу у кожній із номінацій – 20 тисяч гривень.

Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: