У росіян закінчують запаси ракет, але Україну вони все одно атакуватимуть

635754583760a
ілюстративне фото. Джерело: міноборони рф

російсько-окупаційні війська продовжать атакувати Україну, однак їхня масованість залежатиме від того, як вони накопичуватимуть запаси.

Про це повідомив речник воєнної розвідки України (ГУР МОУ) Вадим Скібіцький в етері телемарафону 16 березня.

Він сказав, що тактика окупантів суттєво змінилася, якщо порівнювати із першими масованими ударами по Україні (жовтень-листопад 2022)

«Якщо пам'ятаєте, в жовтні минулого року основа масованого ракетного удару – це були крилаті ракети Х-101, Х-55 і крилаті ракети морського базування Калібр. Нині рф використовує весь спектр озброєння, яке в неї є. Це всі види ракет», — пояснює Скібіцький.

Додає, що це може свідчити про те, що нині в окупантів немає таких великих запасів ракет, як раніше.

У ГУР вважають, що виробництво на росії зараз не покриває всі витрати окупаційних військ: «Усе, що йде з конвеєра, одразу йде для завдання удару. Бо в будь-якому випадку вони повинні мати стратегічний запас – вони не можуть обнулитися по всіх видах ракетного озброєння».

Однак, каже Скібіцький, окупанти продовжать атакувати Україну ракетами.

Що передувало?

росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Крайня атака

росіяни знову масовано обстріляли Україну у ніч проти 9 березня. Тривога розпочалась після опівночі і в більшості областей закінчилась вже на світанку. Цього разу окупанти випустили 81 ракету та 8 безпілотників. Українська ППО ліквідувала 34 ракети та 4 БПЛА.

Через це постраждала Львівщина. За даними місцевої влади, близько 4 ранку російська ракета впала на будинки. Загинули троє чоловіків та двоє жінок, які в цей момент перебували вдома. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Вогонь загасили. Розбір зруйнованих будівель уже завершили. До робіт залучили 28 рятувальників, 5 одиниць спецтехніки та кінологічний розрахунок.

Окрім цього, росіяни обстріялли Одещину, Прикарпаття, Житомирщину, Дніпропетровщину, Харківщину, Тернопільщину, а також Запоріжжя.

Відомо про влучання на Львівщині, Одещині, Івано-Франківщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Тернопільщині, на Запоріжжі. У Львівській області загинули 5 людей.

Постраждала й українська столиця. У одному із районів Києва уламки російської ракети поранили двох людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: