Сі Цзіньпін на росії: про що він вже встиг заявити

photo_5242485469055403494_y
Глава Китаю Сі Цзіньпін прибув до москви 20 березня. Фото: російське пропагандистське РИА Новости

Глава Китаю Сі Цзіньпін зробив перші заяви по прибутті до москви у понеділок, 20 березня, де він зустрінеться із російським диктатором володимиром путіним.

Його цитують російські пропагандистські видання, зокрема прокремлівське інформагенство ТАСС.

Так, лідер КНР назвав країни-агресорку рф «надійним партнером» і заявив, що Китай готовий стояти на варті світопорядку, заснованого на міжнародному праві разом із рф.

«Китай і росія — добрі сусіди та надійні партнери, пов’язані горами та річками», — сказав Сі Цзіньпін.

Лідер КНР додав, що «у неспокійному світі» готовий разом із Москвою «рішуче відстоювати ооноцентричну міжнародну систему».

Сі Цзіньпін додає, що має надію на те, що його візит на росію стане пошковхом до нового імпульсу «розвитку російсько-китайських відносин і стратегічної взаємодії».

Нині разом із диктатором путіним вони планують обговорити двосторонні та міжнародні питання. Поміж цим, намітити план стратегії взаємодії.

Що передувало?

Нагадуємо, лідер КНР Сі Цзіньпін 20 березня прибув на росію. У москві він проведе перемовини із диктатором володимиром путіним. Це його перший держвізит до рф за чотири роки. Тут він пробуде до 22 березня.

Зазначимо, що він перший лідер, який зустрінеться із диктатором після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: