Україна використовуватиме власний уран для виробництві ядерного палива

ддд
Фото: pixabay.com

«Енергоатом» і канадська Cameco підписали угоду, згідно з якою Україна зможе використовувати власний уран для виробництва ядерного палива.

Про це пише Міненергетики України.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та президент і виконавчий директор канадської компанії Cameco Тім Гітцель від імені компаній підписали угоди про використання українського урану при виробництві ядерного палива для всіх українських АЕС. Згідно з угодою, Україна повністю перейде на використання власного урану при виробництві ядерного палива для всіх українських атомних станцій. «Енергоатом» уклав угоду, яка передбачає повне забезпечення урану впродовж 2024-2035 років.

«Енергоатом упродовж 2024 - 2035 років буде повністю забезпечений гексафторидом природного урану, який постачатиметься для збагачення та подальшого використання у виробництві ядерного палива. Також передбачається продаж Канаді урану, який видобувається на українському СхідГЗК», - йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики Герман Галущенко нагадав, що Україна однією з перших у світі припинила співпрацю з росією у галузі ядерної енергетики, зокрема щодо постачання ядерного палива.

Нагадаємо, напередодні в Міністерстві енергетики України розповіли, що в Україні вироблятимуть ядерне паливо, яке замінить російське на ринку ЄС. До того ж, це ядерне паливо планують експортувати до інших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: