Тімоті Снайдер залишив запис у Книзі почесних гостей Львова та висадив дерево у центрі міста

photo1679743060 (1)
Фото: Фейсбук Садового

У Львові з візитом перебуває американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер. Сьогодні він відвідав Ратушу, зустрівся з міським головою Андрієм Садовим та залишив запис у Книзі почесних гостей Львова.

Про це повідомив львівський очільник Андрій Садовий у Фейсбук.

«Маю надію, що це місто і ця країна вийдуть з цієї війни ще красивішими і сповненими надії. Це велика честь вчитися в українців», - написав Тімоті Снайдер у Книзі почесних гостей Львова.

Опісля Тімоті Снайдер висадив на пл.Катедральній дерево - робінію умбракуліфера.

«Один із найбільших адвокатів України у світі, професор Єльського університету Тімоті Снайдер сьогодні - у Львові. Він попереджав про небезпеку для світу, яку несе росія, ще задовго до початку війни у 2014 році.

Тімоті впевнений, що російська імперія має програти свою останню війну, бо мир можливий тільки після перемоги України.

Тепер на площі Катедральній буде рости дерево Тімоті Снайдера.

Переможемо у війні і пан професор прочитає тут свою лекцію про свободу», - написав на своїй Facebook-сторінці міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора у Львові видатний історик прочитав лекцію студентам Українського католицького університету. Також Тімоті Снайдер зустрівся з військовим, який читав в окопі його книгу «Шлях до несвободи».

Довідка

Тімоті Девід Снайдер — американський історик та письменник, професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту. Дійсний член Наукового товариства ім. Шевченка в Америці. 

Як повідомила Українська правда.Життя, Тімоті Снайдер зустрівся з українським військовим Олександром Ширшиним, який читав його книгу The Road to Unfreedom ("Шлях до несвободи: Росія, Європа, Америка") в окопі.

Зустріч відбулася в альма-матер Ширшина Українському католицькому університеті, повідомив сам військовий. 

"Випадково невипадкова зустріч", – підписав Олександр фото зі Снайдером.

2 січня 2023-го історик Тімоті Снайдер опублікував твіт з фото Олександра, на якому він читає в окопі його книжку.

"Найвища честь для автора – читач", – написав тоді автор українською мовою.

Попри те, що фото з книгою Снайдера розлетілось у ЗМІ, Олександр не вважає твіт популярністю.

"Я був дуже здивований тим, що Тімоті Снайдер перепостив моє фото, і що воно почало набирати резонанс. Це просто фото, нічого надзвичайного. Пройде тиждень і всі забудуть. А книга справді цікава", – каже Олександр.

Книга "Дорога до несвободи: Росія, Європа, Америка" про сучасну історію. В ній Тімоті Снайдер показує, як Росія хоче знищити західні країни шляхом підтримки ультраправих у Європі, а також про вторгнення в Україну в 2014 році та ведення кібервійни під час президентської кампанії 2016 року у США; референдум про вступ до ЄС.

Олександр Ширшин – випускник магістерської програми з управління неприбутковими організаціями Інституту лідерства та управління УКУ.

За кілька днів до початку повномасштабного вторгнення Олександр підписав контракт у резерв у 80-у окрему десантну-штурмову бригаду.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: